Contoh Parikan Lengkap

contoh parikan lengkap – Pernahkah anda sebabkan sebuah pantun atau dalam bahasa Jawa ( Jowo ) kita mengenalnya dengan sebutan parikan?. Pantun merupakan keliru satu karya sastra Nusantara dan terhitung dalam puisi lama.

Di sebagian daerah, pantun miliki sebutannya masing-masing. Seperti halnya di Jawa, penduduk Sunda mengenal pantun dengan sebutan paparikan. Sedangkan penduduk Batak menyebut pantun dengan sebutan umpasa

Dalam kehidupan sehari-hari, pantun miliki sebagian fungsi. Pantun sebagai layanan untuk mengekspresikan tradisi istiadat dan kebiasaan. Sebagai pemelihara bahasa dan juga sebagai pemelihara kegunaan kata ataupun alur berpikir.

Pada umumnya, pantun miliki sebagian ciri-ciri. Ciri pertama yaitu terdiri berasal dari 4 baris di mana tiap tiap barisnya terdiri berasal dari 8-12 suku kata. Selain itu, ciri yang lain adalah dalam sebuah pantun tiap tiap baitnya diakhiri dengan pola a-b-a-b ataupun a-a-b-b.

Contoh Parikan Lengkap

Dalam budaya Jawa sendiri, kita dapat memukan banyak pantun / parikan dalam bermacam tema. Pantun-pantun selanjutnya dituturkan secara turun temurun dan juga kita tidak mengerti siapa yang pertama kali menciptakannya. Pantun Jowo / parikan perihal kehidupan sehari-hari, pantun perihal cinta, ataupun pantun jawa lucu adalah sebagian pantun yang kerap kita temui.contoh parikan lengkap

Selain tema-tema diatas, banyak pula yang melacak pantun percintaan atau seringkali orang menyebutnya sebagai pantun jowo ambyar. Hal ini sebab pantun-pantun selanjutnya seringkali digunakan untuk mewakili perasaan seseorang yang sedang patah hati.

Di kesempatan selanjutnya ini, admin dapat membagikan sebagian pantun Jawa yang sukses admin rangkum berasal dari bermacam sumber. Berikut sebagian pantun Jawa pilihan spesifik untuk anda.

 

Contoh Pantun Jawa Ambyar

 

Mangan bubur lawuhe krupuk. Yen saya jujur, atiku remuk

 

Tuku jamu nang Suramadu. Nyanding sliramu, rasane syahdu

 

Mripate remeng, merga kewanen. Atiku peteng merga ngempet kangen

 

Obate loro ngelu. Ora podo karo loro untu. Abote tresnamu, ora kalah karo prihatinku.

 

Janjian nang gone kembang kuning. Mangan sak kembul karo sega kucing. Aku ora butuh parasmu sing bening. Sing perlu yaiku kowe sik ora berpaling.

 

Seko Solo nang Pacitan, metune Ponorogo. Wis 5 th. pacaran, akhire mung dipek tonggo.

 

Nang Sumatra ana Bangka. Nang Jowo ono Cilacap. Iki kowe sing ora peka. Opo saya sing amat berharap.

 

Motif kotak opo batikan. Ben ditukokke karo Bu Bayan. Kowe teko ngajak balikan. Sepurane saya wis ora doyan.

 

Pantun Jawa 2 Baris
Tidak selamanya pantun itu terdiri berasal dari 4 baris. Adapula pantun yang terdiri berasal dari 2 baris. Baris yang pertama adalah sampiran dan baris ke-2 adalah isi. Berikut ini adalah misal pantun Jowo yang terdiri berasal dari 2 baris :

Teklek kecemplung kalen. Tiwas diseleh ngajak balen.

Teklek kecemplung kalen. Tiwas disingkap lah kog kembali “M”

Tuku pelem diwadahi kothak. Aku gelem tetapi wedi mbok tolak.contoh parikan lengkap

Mangan wedhus enak satene. Gak tau adus nangdi lanange.

Teklek kecempung kalen. Nyingkap sewek mambu duren.

Teklek kecemplung kalen. Lagek didemek wus munggah amben

Menek ondo mbenakno gendeng. Nemu rondho lambene penceng.

Menek ondo nganggo sepatu. Kenal rondho rupane ayu

Tuku jamu diuntir-untir. Areke lemu, bodine mlintir

Iku tengu opo gurem. Nyawang sing lemu, ancene muarem.

Pantun Jawa 4 Baris
Selain terdiri berasal dari 2 baris. Di kesempatan berikut, saya terhitung dapat membagikan sebagian misal pantun Jawa yang terdiri berasal dari 4 baris yang sukses saya rangkum berasal dari bermacam sumber. Diantaranya adalah :

Soto babat tambahe sayur. Telur dadar dimakan hangat-hangat. Ojo sambat tetep bersyukur. Tetep sabar tetap semangat

Soto babat wedange jahe. Tuku papat digawe sore. Ojo sambat nggone megawe. Kudu dorongan kanggo keluargane.

Rondo liwat numpake sepur. Tekan adoh nyalip sepeda. Kerjo dorongan selamanya bersyukur. InsyaAlloh hidup bahagia.

Numpak sepur mudun pare. Tuku kripik lodeh larang regane. Selalu bersyukur opo oone. Sithik akeh diterima wae.

Ngukur tali piro dawane. Paling dowo susah diukur. Yen gur sepi kathah kancane. Penting tetep isoh bersyukur.

Tali didekek pinggire kali. Wernone kuning kabehe siji. Senajan sepi tetep disyukuri. Sing perlu isih isoh ngopi.

Soto babat rong puluh ewu. Sego berkat iwake tahu. Kepengin sehat niruo aku. Ngombe obat sedino ping telu.

Panen jagung olehe ming sithik. Diwadahi dandang tutupe cilik. Lek wis kadung mbahas barang antik. Pikirane ngawang mripate mendelik.

Kartu domino gambare bendol. Sing main lemu kursine ambrol. Bubar mantenan tamu sik ngobrol. Klambi mantene kok wis podho mbrodol.contoh parikan lengkap

Tuku arloji nang pasar Turi. Numpak becak liwat baliwerti. Bojo siji perlu tak syukuri. Lek nambah siji saya isoh dikuliti.

Pantun Jawa Lucu
Watu akik gambare kapak. Diijolne endok oleh suwidak. Eling sih cilik digoncengke bapak. Rasane koyo numpak badak.

 

Bakul jenang ngombene jamu. Gelase dowo gambare dadu. Klambine abang awake lemu. Tak kiro malah lawange gerdu.

 

Ku petik mawar di tamansari. Bunga terindah meski berduri. Kaki gemetar kubawa berlari. Kulihat dinda kencing berdiri

 

Sayur loncom disempurnakan karo acar. Tambah peyek karo sambel terasi. Tanggal enom bebas milih kamar. Tanggal tuwek bendino turu garasi.

 

Jare minggat malah keliru alamat. Dalane muter tur rodo sempit. Piye gak nikmat bojone papat. Yen kabeh pinter golek duwit.

 

Lontong kupat sambel terasi. Sego liwet sambele bawang. Bojo papet bareng menstruasi. Tinimbang mumet cepitno lawang.

 

Isuk-isuk nang pasar loak. Golek jarit ketemu becak. Jampi-jampine dukun beranak. Setelan kendo, rondopun diciak

 

Onok menthok tepi barongan. Diwadhahi goni dinggo bancaan. Usume wong wedhok digondol garangan. Mergo saben wengi ditinggal bojo cangkrukan.

Pergi ke pelabuhan bawa kepiting. Penjualnya tua rambutnya keriting. Ke rumah dinda kepalaku pening. Satu keluarga minta direbonding.

Burung belibis jalan berbaris. Induknya makan bijinya manggis. Senyummu manis, sikapmu sadis. Ngajak membeli kog bawa linggis

 

Pantun Jawa Lucu 2

Mlaku ngetan dalane lali. Mlaku dhewe ora kelingan. Yen sampean ngrasakno sepi. Mbukakko HP ayo parikan

Esuk-esuk ngombe wedhang tepe. Enake dicampur karo gulo Jowo. Dino Senin wayahe nyambut gawe. Nek isoh ojo sambat lan gersulo.

Mangan sate lalapan langsep. Sore-sore menyang Kediri. Nyambut gawe ayo podo sregep. Kebutuhane akeh ing mburi.

Dino Sabtu dino preinan. Enake lungo mancing menyang Pandaan. Timbang sampeyan ngobong menyan. Mending kerjo sing temenan

Pitik walik nguntal lumpia. Nyekeri lemah nemu bintang buana. Mulai cilil duwe niat mulia. Mbangun omah kanggo keluarga.

Gawe pemehan taline kawat. Ojo lali cagakke limo. Yen ora sambat malah kualat. Ora nggersulo lha saya iki sopo.

 

Maghrib-maghrib tuku menjes. Ono badut pakai celana. Wong urip yen pengin sukses. Pola hidup perlu sederhana.

Menyang Kediri liwate Jombang. Tekan Kertosono ketemu Dik Sri. Esuk-esuk kepikiran ketemu duit warnane abang. Mergo SPP durung dilunasi.

Remeng-remeng dalane jembar. Gelar kloso karo cedakan kali. Dekne meneng ora mergo sabar. Nanging mergo wis ora peduli.

Pantun Jawa Ambyar

Tunggu toko lungguhe njobo. Lungguh bersandar ro ngedep mejo. Kenopo bojo disebut garwo. Jare perlu sabar lan narimo

Nandur kurmo tukule delio. Nok jero guwo digondol lowo. Jarena bojoku sik bojone limo. Arane garwo iku sigaraning nyowo.

Sego soto ati rempelo.Rasane hambar kakehan mrico. Kenopo bojo disebut garwo. Mergo siji bayar siji nompo.

Nonton wayangan karo mertuwo. Lakone pendekar bolo kurowo. Mulane pasangan bojo disebut garwo. Mergo siji sigar lan siji dowo.

Esuk-esuk ngombe wedang tape. Enake dicampur ambek gulo Jowo. Dino Senin wayahe nyambut gawe. Nek isoh ojo sambat lan gersulo.

Dino seloso nang Argopuro. Numpak dokar ngliwati deso. Mergo opo dijenengke garwo. Pas dibegar ono sing nggowo.

Wetenge ngelih gawe indomie. Durung adem disemeki gombal. Bojone kalih iku disebut poligami.Mergo yen enem niku disebut poli ball.

Sego dipangan ngombe gak sido. Oleh’e ambyar perlu sedoyo. Kenopo pasangan arane garwo. Mergo nang kamar oleh nggo konco

Buto ijo rupane nggilani. Rambute dhowo ga ditaleni. Adoh bojo pancen ngangeni. Kadang kolo yo rodo medheni.

Ndokke jalak digowo kadal. Nang omahe kidul tegal. Bojo galak ojo dijajal. Telat muleh dapat dibegal.

Parikan Edan Suroboyonan

 

Pilih luwak white coffe. Sing nyaman dilambung ? Utawa pipiku ? Sing nyaman diambung ?

Pilih kopi ireng. Seng isoh madangke asumsi peteng. Daripada pipimu, sing malah gawe ati sepaneng

Ondho telu diteleni suket. Nek tidak cukup rapet golekno sepet. Rondo lemu iku ancene muantep. Mlebu anget, metune pliket.

Pucuk karo bongkot ditaleni diikat-ikat. Anu lemu nyokot-nyokot. Anu kuru didilat-dilat

Sing sambat lambene jepat. Sing nggeesulo manuke dimut boyo

Pinggir dalan methik godhong. Kayune sempal kenekkan tong. Arane wong pasangan iku dalong. Mergo siji udal sijine bolong.

Tuku kelanting campur ketan. Wadahe kotak made in Japan. Budal mancing ketemu mantan. Pengen ngajak tak gawe umpan.

Permen karet dirubung coro. Godong rambutan kog bolong-bolong. Aku kaget sampai melongo. Ketemu mantan gedene sak kingkong

Sampo sasetan disudet paku. Larang regane jare emakku. Ketemu mantan kaget atiku. Weruh anakke kog sama aku.

Kuntum bunga daunnya kering. Tumbuh di sawah tepian tebing. Senyum dinda bikin merinding. Matamu merah gigimu kuning.

Kumpulan Pantun Jawa yang Bikin Baper

Mlaku ngetan dalane lali. Mlaku dewe ora kelingan. Yen sampean ngrasakno sepi. Mbukakko HP ayo parikan.

Mlaku ngetan dalane lali. Pengen pulang risau sendiri. Udan-udan enakke ngopi. Tapi sayang gak mbok kirimi.

Mlaku ngetan kenek setopan. Sebelah kiwo tepat cagak lampu. Nek sampeyan duwe celengan. Tulung pok’no utangno aku.

Nang dung manggu numpak mikrolet. Gae sepatu arep nang kediri. Malam Minggu udane awet. Kaya utangku nang Bank BRI

Lungguh sandaran nang jero sedan. Jare sedan duwek’e Paiman. Ngetik parikan perlu sing edan. Ora edan, ora keduman.

Tuku dawet nang pasar Mogot. Gowo wajik dibentel kalaras. Sirah mumet gak usah repot. Gae ngitung duit dijamin waras.

Beli kemoceng sebiji lima ribu. Beli mek lima ndak ono susuke. Saat dibonceng sirahku ngelu. Pergi kemana ndak ono tujuane.

Wong edan klambine ledeh. Diwenehi klambi dibuka meneh. Arep sarapan sayure lodeh. Tak icipi kog rasane aneh.

Golek kecik diwadahi peti. Ambune tengik ga dirumati. Mulai cilik gak tau dislameti. Omongane sithik nggatelno ati.

Budhal slametan nang Pasuruan. Liwat barongan numpak jaran. Ketemu mantan sing cemburuan. Akeh kenangan tepak tukaran.